APEL TELEFONIC

Blog

24/10/2019

Avantajele Panourilor Cu Infrarosu

Panourile radiante funcţionează pe curent electric, folosesc radiaţii cu infraroşu (invizibile ochiului uman) pentru a încălzi corpurile din jurul nostru, inclusiv pereţii care păstrează căldura şi o emană la rândul lor pentru a ne da senzaţia de cald. Părţile componente, inclusiv suprafaţa activă a unui panou radiant nu ar trebuie să depăşească temperatura de 80 de grade Celsius, numai în cazuri speciale – până la 120 de grade Celsius – pentru panourile montate la înălţime mare sau în locuri neaccesibile, având în vedere riscul atingerii lor de către persoane sau în încăperi cu risc ridicat de incendiu. Pentru panouri radiante montate în locuinţe, pe tavan, se acceptă o temperatură maximă de 80-120 de grade Celsius, iar pentru cele montate pe pereţi, la care riscul sau posibilitatea atingerii lor este foarte mare – inclusiv de către copii – temperatura maximă nu trebuie să depăşească 60-80 de grade Celsius. Foarte important, trebuie avut în vedere faptul că, dacă pentru încălzirea unei locuinţe se folosesc numai panouri radiante infraroşu (electrice), costul lunar cu încălzirea pentru acelaşi confort – temperatură de 20-22 de grade Celsius şi umiditate de 70-75%, este mai mic cu pana la 50% decât în cazul încălzirii cu o centrală termică electrica. Panourile radiante sunt de diferite mărimi, încâlzind spaţii cu o anumită capacitate, sunt de diferite culori şi pot fi incluse în décor sub formă de tablouri.

-Costurile cu achiziţia şi montarea panourilor radiante sunt mult mai mici în comparaţie cu instalarea unui sistem clasic de încălzire cu centrală termică şi radiatoare (calorifere). Punerea în funcţiune a panourilor radiante se face într-un timp relativ scurt, 2-3 ore, şi nu necesită lucrări complexe de construcţii şi de instalaţii.

– Dacă nu aveţi contraindicaţii medicale, încălzirea cu panouri radiante infraroşii poate avea efecte benefice asupra corpului uman: stimulează circulaţia sângelui

– hipotensivi, nu există mişcare/ circulaţie de aer în cameră, deci nici mişcare de praf, mirosuri, nu se usucă aerul: astm bronşic sau afecţiuni reumatice severe. – Sunt recomandate în special pentru încăperi/spaţii cu înălţime mare, mai mare de 4-6 metri, acolo unde încălzirea cu surse convenţionale/clasice nu este eficientă deoarece s-ar încălzi inutil un volum foarte mare de aer, implicit cu costuri ridicate.

– Încălzirea cu panouri radiante infraroşu este sigură atât în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea persoanelor, cât şi în ceea ce priveşte siguranţa şi stabilitate în funcţionare: nu lucrează cu lichide sau abur sub presiune, risc scăzut la incendiu şi nu poluează.

– Au o durată de viaţă de 10-25 ani şi nu necesită întreţinere specială.

– Instalarea de panouri radiante nu este supusă/limitată de existenţa unor prescripţii tehnice legislative, deci nu sunt necesare/oligatorii avize sau autorizaţii, iar montajul poate fi făcut chiar de către beneficiar fără a fi nevoie de experienţă în instalarea de sisteme şi instalaţii termice.

– Sunt ecologice: nu degajă fum, noxe, CO, etc.

Blog
About DirectHeat.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

pret realizare site by creare website- realizare website Telefon Reclamatii Emag | Telefon Reclamatii ING Bank | Telefon Reclamatii BRD | Telefon Reclamatii Hidroelectrica | Contact Emag Acatistul Bunei Vestiri Contact EON Digi Contact La multi ani Mama Contact Fan Courier Contact DHL Romania Telefon Zara Romania Vechime minima pensie invaliditate Telefon contact Focus Sat telefon contact Sameday Curier Telefon contact Emag Romania
CONTACT RAPID
0
Cart